صفحه اصلی
قیمت طلا و ارز لحظه ای (ریال)

20 کشور همیشه بدهکار در جهان را بشناسید ! تا سال 2021

با طلای اب شده همراه باشید تا با میزان بدهی ها و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی هر کشور آشنا شوید ! ژاپن، اروپا و آمریکا در بحران اقتصادی بسر می‌برند.


تولید ناخالص داخلی چیست؟

تولید ناخالصی داخلی یا GDP یک شاخص اقتصادی ویژه در این کشور هاست، که مارا به این درک می رساند که آیا این کشور ها قادر به پرداخت بدهی های معوقه خود هستند یا خیر ! بر اساس همین معیار است که رتبه بندی در این لیست از این شاخص مهم استفاده می کند.

لیست 20 کشور بدهکار در جهان 

 

20: کشور یمن

با توجه به تولید ناخالص داخلی کشور یمن بدهی های این کشور 95% تخمین زده شده است. بدهی های داخلی 38% و مابقی مربوط به بدهی های خارجی است.

از زمان آغاز درگیری های داخلی در سال 2015، بدهی های داخلی این کشور به سرعت در حال افزایش است. کشور یمن بسیار متکی به صادرات انرژی بود که در سال 2015 به حالت تعلیق درآمد. این امر باعث شد تا این کشور از ذخایر خارجی خود استفاده کند. با مشاهده و ارتباط بدهی های داخلی این کشور و رشد تولید ناخالصی داخلی، به این موضوع پی میبریم که تنها راه خروج از بدهی های سنگین در این کشور پایان درگیری های داخلی است.

 

19: کشور بوتان

کله بدهی های این کشور نزدیک به 3 میلیارد دلار است، تخمین زده می‌شود نسبت بدهی داخلی به تولید ناخالصی داخلی تقریبا 100% باشد.

اقتصاد کشور بوتان عمدتا بر صادرات انرژی های آبی به هند است، البته باید در نظر داشت در سال های اخیر سرمایه گذاری در بخش برق آبی افزایش داشته است که انتظار می رود این کشور رشد اقتصادی پیش رو داشته باشد.

 

18: کشور فرانسه

براساس داده های Agence France Trésor، بدهی های این کشور نزدیک به 2 تریلیون دلار است، که باعث شده فرانسه به عنوان یکی از بیشترین کشورهای دارای بدهی در اتحادیه اروپا شناخته شود. این نسبت به طور متوسط در حال افزایش است.

در سال های آینده با توجه به کاهش مالیات در این کشور احتمالا با کسری بودجه مواجه خواهد شد. کاهش مالیات در این کشور زمانی رقم خورد که جنبش جلیقه زرد با اعتراضات ضد دولتی در این کشور شروع شد. 

 

17 : کشور بلژیک

بلژیک نیز یکی از کشور های عضو اتحادیه اروپا است. طبق آژانس بدهی بلژیک، بدهی دولت فدرال به بیش از 400 میلیارد دلار می رسد.

نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی از سال 1993 به میزان قابل توجهی کاهش داشته و درسال 2007 به 86.9% رسید. اما با شروع بحران مالی سال 2008 بدهی های بلژیک بار دیگر افزایش داشت و از 100% فراتر رفت. گرچه اخیرا این بدهی ها در حال کاهش است.

 

اقتصاد کدام کشور ها درحال فروپاشی است ؟

 

16: کشور بحرین

بدهی های کشور بحرین تقریبا به همان میزان تولید ناخالصی داخلی است. تخمین زده می شود این کشور بالای 30 میلیارد دلار بدهی داشته باشد.

نفت و گاز بیشترین کمک را به تولید ناخالصی داخلی بحرین می‌کند. اما با کاهش قیمت نفت این کشور دچار کسری بودجه و همچنین بدهی های داخلی شد. اخیرا بحرین در صدد اصلاحات مالی است که به این کشور کمک میکند تا رتبه پایین تری در لیست بدهکارترین کشور های جهان کسب کند.

 

15: جمهوری کنگو

کنگو یکی دیگر از کشورهایی است که بیش ترین بدهی را در قاره آفریقا دارد. بانک توسعه آفریقا از کشور هایی همچون کنگو، اریتره، موزامبیک و سودان به عنوان کشورهایی با نسبت بدهی به تولید ناخالصی بیش از 100% اشاره میکند. در حالیکه کشور کنگو از نظر نفت و مواد معدنی بسیار غنی است اما هنوز رشد ناخالص داخلی کمی دارد.

کنگو یکی دیگر از کشورهایی است که بیشترین بدهی را در آفریقا دارد. بانک توسعه آفریقا از کنگو به همراه کیپ ورد ، اریتره ، موزامبیک و سودان به عنوان کشورهایی نام می برد که نسبت بدهی آنها به تولید ناخالص داخلی بیش از 100٪ است. و در حالی که کنگو از نظر نفت و مواد معدنی غنی است، هنوز رشد ناخالص داخلی کمی دارد.

در واقع کنگو فقیرترین کشور جهان از نظر تولید ناخالصی داخلی است.

 

14:  کشور گامبیا

کسری بودجه های مداوم و اقتصاد ضعیف سبب شده تا گامبیا در این لیست قرار بگیرد. نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی بیش از 100% است. با توجه به کسری بودجه گامبیا این رقم بسیار ناپایدار است چرا که هرروزه کمک مالی خارجی در این کشور نیاز می شود.

در سال 2017، بدهی خارجی 54% از کل بدهی های این کشور را تشکیل میدهد. طلبکاران اصلی این کشور بانک توسعه اسلامی، صندوق توسعه آفریقا، صندوق بین المللی پول هستند.

 

13: کشور سنگاپور

هنگام رتبه بندی بدهکارترین کشور ها در جهان همیشه سنگاپور در لیست قرار میگیرد. جای تعجب دارد چرا که سنگاپور یکی از پیشرفته ترین اقتصاد های جهان را دارد. چگونه این اقتصاد پیشرفته میتواند بدهی عمومی ناخالصی بیش از 2 تریلیون دلار داشته باشد ! 

رقم 2 تریلیون دلار تنها بدهی ناخالص داخلی را نشان می دهد. سنگاپور بدهی عمومی خالص دقیقا صفر دارد. دولت کسری بودجه ندارد. چرا که تمام پول های قرض گرفته شده سرمایه گذاری می شود. این سرمایه گذاری های نیز به نوبه خود درآمد زا هستند.

 

12: ایالات متحده آمریکا

درست به نظر می رسد که آمریکا یکی از قوی ترین اقتصاد های جهان را دارد، اما این واقعیت را نفی نمیکند که این کشور همیشه در لیست بدهکارترین کشور های جهان جای دارد. بدهی کنونی این کشور بیش از 22.6 تریلیون دلار است. بیشترین بدهی های تقریبا 74% مربوط به مردم است و بقیه به امور بین ایالتی است.

نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی بعد از جنگ جهانی دوم بسیار بالا بود، گرچه به طور پیوسته از این بدهی ها کاسته شد. اما از حملات 11 سپتامبر و افزایش بودجه نظامی در این کشور و به سبب آن کسری بودجه، باعث شد تا رکود بزرگی رخ دهد و بدهی های ملی کشور آمریکا افزایش پیدا کند.

 

11: کشور موزامبیک

موزامبیک قبلا از صندوق پول بین المللی در طرحی به عنوان کمک به کشور های فقیر از این صندوق پول دریافت میکرد. با این وجود مشخص شد که از شرکت های خاص دیگری نزدیک به 2 میلیارد دلار وام مخفی نیز گرفته است.

از اینجا که این وام ها توسط دولت تضمین شده اند، موزامبیک مجبور به بازپرداخت آنها است. بعلاوه پس از اطلاع صندوق بین المللی پول و سایر اهداکنندگان در مورد میزان بدهی عمومی کشور موزامبیک، حمایت های مالی متوقف شد.

موزامبیک تقریبا 11 میلیارد دلار طلبکار خارجی دارد.

 

10: کشور پرتغال

پرتغال نیز جزء کشورهای اروپاییست که بیشترین بدهی را دارد. مبلغ بدهی این کشور حدود 300 میلیارد دلار تخمین زده شده است. بدهی های این کشور پس از رکود اقتصادی در سال 2008 به سرعت افزایش پیدا کرد به طوریکه صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا برای کمک به کشور پرتغال برخواستند. عدم توانایی در رشد اقتصادی و همچنین منافع بالا ثبب شد تا بدهی های عمومی پرتغال نسبت به تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا کند.

 

9: جمهوری کیپ ورد

از سال 2019 در جمهوری کیپ ورد شاهد رشد اقتصادی هستیم. اما هنوز این کشور جزو کشورهایی است که بیشترین نسبت بدهی به تولید ناخالصی را داراست. یک طرف به کاهش ارزش پولی این کشور نسبت داده می شود.عامل دیگر کسری بودجه است که ناشی از نیاز به تامین مالی بنگاه های اقتصادی است. از کل بدهی های این کشور 77% خارجی است. طلبکاران اصلی این کشور را میتوان وام دهندگان چندجانبه و دوجانبه دانست.

 

8: کشور باربادوس

هنگام بررسی میزان بدهی کشور ها به نظر نمی رسد باربادوس بدهکار باشد. با این حال، مبلغی که بیش از 6 میلیارد دلار تخمین زده می شود، نماینگر درصد بالایی از تولید ناخالصی داخلی این کشور است.

نسبت بدهی بالا به تولید ناخالصی داخلی پس از رکود سال 2008 با اتکا به صنعت گردشگری، بیشتر افزایش یافته است. با این وجود این کشور بسیار امیدوار به کاهش بدهی های خود است.باربادوس با صندوق بین المللی پول توافق نامه تسهیلات صندوق توسعه یافته را امضا کرده است که این امر نشان از بازگردانی پایدار این بدهی ها است.

 

7: کشور اریتره

اریتره با نسبت بدهی ملی به تولید ناخالص داخلی در حدود 130%، یکی از کشورهایی است که بیشترین بدهی را در سراسر جهان داراست. همچنین این کشور به عنوان یکی از فقیرترین کشورها در دنیا شناخته می‌شود. تقریبا بیش از 50% از جمعیت این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

یکی از دلایلی که اقتصاد این کشور تحت تاثیر قرار داده است، درگیر های این کشور با اتیوپی است که باعث کاهش نرخ تولید ناخالصی شده است.بدهی های این کشور بیش از 13 میلیارد دلار تخمین زده شده است که همچنان نیز در حال افزایش است.

 

6: کشور ایتالیا

اگر در بین کشورهای اروپایی بر اساس بدهی یک کاوش داشته باشیم، متوجه میشویم که کشور ایتالیا بعد از یونان در جایگاه بدهکارترین کشورهای اروپایی قرار دارد. برخی از آژانس های مالی تخمین زده اند که نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی تا پایان سال 2020 به 135% رسیده است. این بالاترین میزان بدهی ایتالیا از زمان جنگ جهانی دوم تا حال است. رشد اقتصادی ایتالیا انقدر سریع نیست که بتواند این کشور را از بحران خارج کند.

تاریخچه ی بدهی ایتالیا به بحران نفت و تورم در دهه 1980 برمیگردد. بدهی که از آن زمان در حال رشد است و اکنون به بیش از 2 تریلیون دلار رسیده است.

 

5: کشور لبنان

هنگام مقایسه کشور ها از نظر بدهی با تولید ناخالص داخلی وضعیت لبنان وخیم به نظر می رسد. این کشور مجبور به روی‌آوردن به ذخایر ارزی خود شده است. همه چیز پس از جنگ داخلی در دهه 1990 آغاز شده است که مقصر اصلی بدهکاری های لبنان به شمار می رود.

اقتصاد این کشور قادر به مقابله با پناهندگان سوری که تعداد آن ها به بیش از یک میلیون نفر رسیده است، نبوده است.

گرچه نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی این کشور به اندازه کشور ژاپن نیست، اما لبنان به سختی قادر به پرداخت سود بالای بدهی های خود است چه رسد به مقدار قابل توجهی از بدهی های ملی، این بدهی ها اکنون از مرز 70 میلیارد دلار فراتر رفته است.

 

4: کشور ونزوئلا

طبق گزارشی که از موسسه بین المللی مالی در سال 2018 منتشر شد، بدهی های این کشور بالغ بر 156 میلیارد دلار عنوان شد. همین امر سبب شده تا ونزوئلا از زمره کشور هایی باشد که بیشترین بدهی را دارا است.

 تحریم هایی که از سمت دونالد ترامپ اجرا شد، وضعیت اقتصادی این کشور را بدتر کرد. صادرات اصلی ونزوئلا نفت است، گرچه بدهی های این کشور بیش از 7 برابر مقدار پول دریافتی از تولید و صادرات نفت است.

بیشترین بدهی های ونزوئلا متعلق به دارندگان اوراق قرضه بین المللی است، همچین روسیه و چین نیز دومین بخش بزرگ طلبکاران این کشور را تشکیل می دهند.

 

3: کشور سودان

سودان را می توان یکی از کشور هایی دانست که بیشترین بدهی را دارد. به این دلیل که این کشور بسیار ناتوان برای پرداخت بدهی های خود است. در دهه 1970 بانک های سودان به دولت سودان وام هام کلانی پرداخت کردند که سبب شد خیلی سریع سودان به یک صادر کننده عمده نفت تبدیل شود.

با این حال، سودان قادر به پرداخت این هزینه ها نبود، از این رو صندوق بین المللی پول با وام های کلان وارد عمل شد و بدهی های سودان را در طولانی مدت بدتر کرد. در سال 2005 سودان جنوبی از این کشور جدا شد و جمهوری سودان را با بدهی های کلان و مقدار کمی نفت تنها گذاشت.

بدهی های سودان حدود 50 میلیارد دلار است که عمده طلبکاران این کشور را صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و دولت های غربی تشکیل می‌دهند.

 

2 : کشور یونان

دومین کشور در لیست بدهکار ترین کشور های جهان مربوط به یونان است.

پس چه اتفاقی افتاد ؟ چگونه یونان در این بحران قرار گرفت ؟

خوب، همه چیز از زمان پیوستن یونان به منطقه یورو اغاز شد.

گزارش های جعلی این کشور درباره کسری بودجه که معیار اصلی پیوستن یونان به منطقه یورو بود نتیجه ای جز بحران مالی در سال 2008 را نداشت که سبب شد وضعیت اقتصادی این کشور به سبب بدتر شود.

اتحادیه اروپا از پیامد های این امر در منطقه یورو بسیار نگران شدند، بنابراین آنها حدودا 320 میلیارد دلار به یونان وام دادند. با این وجود هم اکنون یونان مبلغ قابل توجهی به بانک های اتحادیه اروپا، دولت ها، صندوق ها، سرمایه گذاران و... بدهکار است.

بدهی های این کشور تا پایان سال 2020 مبلغی در حدود 330 میلیارد یورو تخمین زده شده است.

 

 1: کشور ژاپن

ژاپن کشوری است که بالاترین نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی را دارد. بدهی این کشور بیش از دو برابر میزان تولید ناخالص داخلی سالانه است. تخمین زده شده است میزان بدهی های این کشور 9 تریلیون دلار باشد. بدهی های ژاپن عمدتا به داخل این کشور بر میگردد که متعلق به بانک ژاپن است.

ژاپن همچنین از نظر بدهی ملی به ازای هر فرد بدهکارترین کشور در جهان است.

با این حال، این بدترین نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در تاریخ اقتصاد ژاپن نیست. یعنی در طول جنگ جهانی دوم این وضعیت برای ژاپن بسیار وخیم تر بود چرا که هزینه تامین مالی این جنگ با فروش اوراق قرضه دولتی بود. دولت با وضع مالیات برغرامت جنگ و چاپ پول بیشتر توانست با این بدهی ها مقابله کند.

در سال های بعدی این وضعیت بهتر شد، اما همه چیز در دهه ی 1990 پایان یافت، این دهه به عنوان از دست رفته ژاپن شناخته می شود. جای تعجب نیست که ژاپن با سقوط بازار سهام و بحران های مالی در دهه 1990 جزو بدهکارترین کشور های در جهان باشد.

 

 

1399/11/14,5:01:00 | Talaabshode

دیدگاه خود را به اشتراک بگزارید :

0 / 30