صفحه اصلی
قیمت طلا و ارز لحظه ای (ریال)

کدام شیوه مدیریت سهام عدالت بهتر است؟

سهام عدالت چیست و چه کسانی سهام عدالت دارند؟ چطور میتوانیم بفهمیم که این سهام را داریم یا نه؟ در این مقاله قصد داریم سوالاتی از این قبیل داریم را پاسخ دهیم.


سهام عدالت چیست؟

از سال 1385 دولت نهم با هدف افزایش عدالت اجتماعی دربرخورداری از منابع دولت، سهام برخی از شرکت ها و موسسات تجاری و اقتصادی بزرگ خود را به مردم واگذار کرد. در ابتدا دولت سهام خود را بین اقشار کم درآمد جامعه توزیع کرد و به مرور زمان این واگذاری را گسترش داد تا حدی که امروزه 49  میلیون ایرانی دارای سهام عدالت هستند.

از سال 1385 تا سال 1395 بنا بر قوانین تصویب شده در زمان اجرای این طرح سودی به مردم پرداخت نشد و این سود تحت عنوان هزینه‌ی مربوط به سهام مستهلک شد. از سال 1396 سود دهی این سهام به صورت سالیانه اغاز شد و به تازگی و به اذن رهبری اجازه‌ی آزادسازی این سهام و مدیریت مستقیم به مردم داده شده است.

 

چه کسانی این سهام را دارند؟

این سهام در ابتدا بین قشر کم در امد جامعه و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، رزمندگان و جانبازان فاقد شغل اختصاصی و کارگران توزیع شد. سپس کم کم به اقشار دیگری مانند بازنشستگان و کارکنان دستگاه های اجرایی نیز واگذار شد. تا به امروز که 49 میلیون ایرانی دارای این سهام هستند.

 

از کجا بفهمیم این سهام داریم یا نه؟

با مراجعه به سایت samanese.ir می توانید از اخرین وضعیت دارایی های خود مطلع شوید.

 

آیا هنوز می‌توانیم ثبت نام کنیم؟

خیر امکان ثبت نام مجدد برای دریافت سهام عدالت دیگر وجود ندارد.

 

 در حال حاضر ارزش این سهام چه قدر است؟

به نقل از برنا: ارزش سهام یک میلیون تومانی بعد از گذشت 13 سال به حدود 13 میلیون و 900 هزارتومان رسیده است و به همین نسبت ارزش سهام 532 هزارتومانی نیز 13.9 برابر (یعنی 7 میلیون و 394 هزار تومان) شده است.

 

آیا می توان سهام عدالت مشمولان را خرید وفروش کرد؟

خیر! در حال حاضر هیچ ساز و کار مشخصی برای خرید و فروش سهام در نظر نگرفته اند و مشمولان امکان فروش سهام عدالت خود را ندارند.

 

ازادسازی یعنی چی؟

در حدود دو سال پیش دولت لایحه ای را مبنی بر ازادسازی این سهام را به مجلس فرستاد. منتها به علت نامشخص بودن اثرات این ازادسازی بر بدنه‌ی اقتصاد کشور تصمیمی دراین رابطه گرفته نشد تا اینکه به اذن رهبری این لایحه تایید شد و در حال حاضر مشمولان می توانند بین دو گزینه ی مدیریت مستقیم و مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت خود انتخاب کنند.

 

مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت به چه معنی است؟

در صورت انتخاب مدیریت مستقیم افراد می‌توانند به مدیریت و خرید فروش سهام خود بنا بر ساز و کاری که سازمان بورس تعیین خواهد کرد بپردازند.

در صورت انتخاب شیوه ی غیرمستقیم سهام شما مانند قبل در اختیار شرکت های سرمایه گذاری استانی قرار خواهد گرفت و سود آن نیز به مانند قبل پرداخت خواهد شد.

 

در صورت انتخاب روش غیرمستقیم آیا می توانیم بلافاصله سهام خود را بفروشیم؟

 بنا بر تصمیمات اتخاذ شده از سوی مسئولان تا دو ماه بعد از تاریخ ثبت نام سهام این افراد از طریق سامانه ی سجام در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت ولی خرید و فروش این سهام  بنا بر ساز و کار و دستورالعمل های سازمان بورس صورت خواهد گرفت.

براساس صبحت های رییس جمهور و وزیر اقتصاد این ازاد سازی با فواصل زمانی و در طی زمان صورت خواهد گرفت تا اثرات جانبی ان را به حداقل ممکن برسانند.

 

بدون کد بورسی می توان سهام عدالت را به شیوه‌ی مستقیم مدیریت کرد؟

بنا بر صحبت های رییس جمهور کسانی که کد بورسی ندارند و شیوه ی مستقیم را انتخاب می کنند کد بورسی اشان خود به خود فعال خواهد شد. اما برای مدیریت سهام خود از طریق سامانه ی سجام برای احراز هویت باید به دفاتر پیشخوان معتبر مراجعه کنند.

 

چند بار امکان تغییر شیوه‌ی سرمایه گذاری سهام خود را داریم؟

به گفته‌ی علیرضا صالح و با توجه به اخبار منتشرشده تا تاریخ 10 خرداد 1399 امکان تغییر شیوه‌ی سرمایه گذاری وجود دارد و بعد از این تاریخ و بسته شدن سامانه امکان تغییر وجود نخواهد داشت.

 

برای ازادسازی سهام باید پولی پرداخت شود؟

خیر انتخاب نحوه‌ی سرمایه گذاری هیچ هزینه‌ای ندارد و شما نیازی نیست پولی پرداخت کنید. مگر اینکه از طریق کافی نت اقدام به ازادسازی کنید که در این صورت تنها باید حق الزحمه‌ی کافی نت را بپردازید.

 

کدام روش بهتر است؟ مدیریت مستقیم و یا غیر مستقیم؟

 

مدیریت مستقیم و ازادسازی سهام عدالت

در حال حاضر یکی از چالش برانگیزترین سوالات مردم در باره ی این سهام این است که کدام شیوه مزیت بیشتری دارد و باید چه کار کرد. در ابتدا توجه کنید که درصورت ازاد سازی سهام خود این سهام به سبد سرمایه گذاری های شما در بورس اضافه می شود و شما می‌توانید با این سهام در بورس به معامله و خرید و فروش دست بزنید و ازانجایی که سهام عدالت سهم 50 شرکت رده بالای سرمایه گذاری می‌باشد بنابریان سهام با ارزشی را در اختیار دارید. اگر از ساز و کار بورس سر درمی‌آورید و تجربه‌ی سرمایه گذاری در بورس را دارید شیوه‌ی مستقیم می‌تواند برای شما مزایای زیادی داشته باشد. اما باید دقت کنید که بازار بورس بازار پر نوسانی است و کار کردن با آن نیازمند تجربه است. اگرعلاقه ای به درگیر کردن خودتان با ساز و کار بورس ندارید مدیریت مستقیم انتخاب خوبی نیست! خصوصا که اخبار منتشر شده حاکی از آن است که شما بلافاصله بعد از ازاد سازی نمی‌توانید سهام خود را به صورت یکجا بفروشید و این فروش به صورت مرحله به مرحله صورت می‌گیرد. حال اگر سهام خود را ازاد کنید و معامله ای با آن انجام ندهید و آن را در سبد سرمایه گذاری های خود رها کنید چه می شود؟

باید بدانید با انتخاب یک شرکت و سرمایه گذاری در آن شرکت حتی اگر با سهام خود کار نکنید هم سود به شما تعلق می‌گیرد ولی مقدارو نحوه‌ی پرداخت آن به شرکت و موسسه‌ای بستگی دارد که در ان سرمایه گذاری اولیه خود را انجام می‌دهید.

 

 مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت

در ابتدا اگاه باشید که پیش فرض سیستم واگذاری این سهام در حالت مدیریت غیر مستقیم قرار دارد. یعنی اگر این شیوه را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردید نیازی به مراجعه به سایت ندارید. در صورت انتخاب این شیوه شما مدیریت سهام خود را به موسسات و شرکت های استانی می‌سپارید و سود خود را در دو مرحله دریافت می‌کنید. یعنی علاوه بر سود روتینی که دریافت می‌کنید از عملکرد شرکت ها نیز سودی به شما تعلق خواهد گرفت اما سوالی که در این جا پیش می‌آید درباره‌ی نحوه‌ی خرید و فروش سهام عدالت در حالت مدیریت غیرمستقیم است؟ به نقل از خزلی اگر سهام دار در آینده به پول نیاز پیدا کرد نیازی نیست تک سهام خود را بفروشد بلکه می‌تواند سهام مربوط به شرکت‌های سرمایه گذار استانی مربوط به خودش را با توجه به قیمتی که روی تابلو دارد بفروشد.

در حالت کلی اگر اهل بورس و بازار بورس و تصمیم های پر ریسک نیستید و به دنبال سرمایه گذاری دراز مدت هستید مدیریت غیرمستقیم برای شما انتخاب مطمئن تری خواهد بود.

 

می‌توانید برای آگاهی از آخرین اخبار طلا و سکه و نیز مشاهده ی جدیدترین مقاله ها، به طلای اب شده مراجعه نمایید.

1399/2/21,6:56:00 | Talaabshode

دیدگاه خود را به اشتراک بگزارید :

0 / 30