صفحه اصلی
قیمت طلا و ارز لحظه ای (ریال)

سرمایه گذاری در بورس و صندوق قابل معامله ETF

در این پست هر آنچه درباره‌ی صندوق قابل معامله (ETF) باید بدانید را برایتان توضیح خواهیم داد.


 بازار بورس یکی از بازارهای پر رمز و راز و در عین حال بسیار جذاب سرمایه گذاری است که این روزها حسابی داغ شده است و افراد بسیار زیادی را شیفته‌ی خود کرده است، اما شیفتگی برای موفقیت در این بازار کافی نیست. شما برای داشتن تجربه‌ا‌ی خوشایند از سرمایه گذاری در بازار بورس نیاز به دانش و اطلاعات کافی دارید. در این مقاله‌ با طلا اب شده همراه باشید تا یکی از راه‌های جذاب و مطمئن سرمایه گذاری در بازار بورس یعنی ETF ها را برایتان توضیح دهیم.

 

کار کردن در بازار بورس:

شیوه‌ی کار کردن سرمایه گذاران در بورس در حالت کلی به دو شیوه امکان پذیراست: در حالت اول شما می‌توانید سهام شرکت‌های مختلف راخریداری کنید و درسود و زیان این شرکت‌ها سهیم شوید. برای مثال تاسیس یک نیروگاه برق سرمایه‌ی بسیار زیادی را طلب می‌کند اما شما حتی با یک میلیون تومان می‌توانید در این بازار سهمی داشته باشید.

حالت دوم خریداری سهام  ETF و یا همان صندوق قابل معامله است اما:

 

 ETF چیست؟

ETF کوتاه شده‌ی واژه‌ی EXCHANGE TRADED FUNDS  و به معنی صندوق قابل معامله می‌باشد. این صندوق‌ها در حقیقت از دارایی‌های مختلفی تشکیل شده است و دقیقا مانند سایر سهام در بازار بورس معامله می‌شوند. یک صندوق ETF ممکن است شامل سهام بانک، طلا، زمین، اوراق خزانه و... باشد. شما با خرید سهم این صندوق ای تی اف مالک تمامی این دارایی‌ها می‌شوید و متناسب با سهمی که خریداری کرده‌اید می‌توانید به خرید و فروش آن ها بپردازید.

 

مزیت صندوق قابل معامله چیست؟

چیزی که باعث جذابیت و تمایز صندوق قابل معامله بورس می‌شود میزان ریسک پذیر بودن سرمایه گذاری درآن‌هاست. بازار بورس بازار پر ریسکی است. چرا که درعرض یک شب ممکن است سهام سقوط کند و ارزش اولیه‌ی خود را از دست بدهد. اما صندوق قابل معامله این ریسک را ندارد. شما هر زمان که بخواهید می‌توانید سهام خود را بفروشید در حقیقت میزان نقدپذیری یا همان (liquidity) این صندوق ها بسیار بالاست. شما می‌توانید سهم خود را به محض اینکه تصمیم گرفتید، بدون هیچ مشکلی بفروشید.

 

از طرف دیگر شما با خرید سهم این صندوق ها سبد سرمایه گذاری‌های خود را با یک حرکت متنوع می کنید!

فرض کنید من 20 میلیون تومان پول دارم و تصمیم می‌گیرم مقداری از آن را طلا بخرم، مقدار دیگری را در بانک بگذارم و با باقی مانده‌ی سرمایه‌ام اوراق خزانه خریداری کنم و یا آن را تبدیل به ارز کنم.در قدم اول برای سرمایه گذاری درهر کدام از این بازا‌رها باید از ساز و کار آن ها سردربیاورم. از طرف دیگر باید تک تک به هر بازار مراجعه کنم و از همه مهم‌تر مقدارسرمایه گذاری‌هایم  در هر بازارهم چندان زیاد نمی‌شود. حال اگر من یک سهم صندوق قابل معامله خریداری کنم نه تنها در تمامی این بازارها سرمایه گذاری کرده‌ام بلکه هر زمان که اراده کنم می‌توانم خیلی راحت آن ها را نقد کنم و با بیست میلیون و یا حتی خیلی کمتر از این مقدار در یک سبد بزرگ سرمایه گذاری شریک شویم.

 

معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در ETF:

یکی از مهم ترین مزیت های سرمایه گذاری در صندوق قابل معامله بورس معافیت مالیاتی در این صندوق هاست. برخلاف خرید و فروش سهام در بورس نیازی به پرداخت مالیات ندارید .چه در زمان صدور(خرید) چه در زمان فروش (ابطال) مالیاتی از شما کسر نمی‌شود. از طرف دیگر برای خرید و فروش سهم این صندوق نیازی ندارید به کارگزاری مراجعه کنید و در بورس می‌توانید این کار را انجام دهید.

 

 

انواع صندوق قابل معامله

 

صندوق با درآمد ثابت

این نوع از صندوق  ای تی اف بیشتر به درد کسانی می خورد که اهل ریسک نیستند و با ساز و کار بورس هم اشنایی ندارند. بیشتر سرمایه گذاری این ETF در سهام اوراق مشارکت و سپرده بانک هاست. تفاوت بارزی که این نوع سرمایه گذاری با سپرده بانکی دارد این است که معمولا سود بیشتری از بانک ها به دارندگان سهام تعلق می‌گیرد. بعضی از این صندوق‌ها مقدار سود تضمین شده‌ای دارند که نشان می‌دهد بازار بورس در هر حالی باشد این مقدار سود به شما تعلق می‌گیرد دوره های سود دهی معمولا یک تا سه ماهه است.

برخی از صندوق های قابل معامله در بورس ضامن نقدشوندگی نیز دارند تا زمینه‌ی اعتماد بیشتر سرمایه داران را فراهم کنند.

 

صندوق سرمایه گذاری در سهام

عمده سرمایه گذاری این نوع از صندوق ای تی اف در بازار بورس و سهام می‌باشد. به همین علت سرمایه گذاری در آن ها ریسک بیشتری دارد و بالطبع سود بیشتری هم در حالت ایده‌ال برای شما فراهم می‌کند. این صندوق به درد کسانی می‌خورد که خواهان سرمایه گذاری در بورس هستند اما اطلاعات کافی در اختیار ندارند. در این ETF  سرمایه‌ی شما توسط یک تیم تحلیلی خبره مدیریت می‌شود. بسیاری از این نوع صندوق ها نیز ضامن نقدشوندگی دارند.

 

 صندوق سرمایه گذاری مختلط

بهترین انتخاب برای کسانی که ریسک پذیری متوسطی دارند این نوع از صندوق ای تی اف می‌باشد. چرا که در این نوع از صندوق قابل معامله 60 درصد سرمایه گذاری در بازار بورس و 40 درصد سرمایه‌ی آن در بازارهای با درآمد ثابت یعنی اوراق مشارکت و سپرده های بانکی است. این نوع از صندوق ETF حداقل سود تضمین شده‌ای ندارند اما مانند صندوق با درآمد ثابت و سرمایه گذاری در سهام ضامن نقدشوندگی دارند.

 

چگونه می توان  ای تی اف مناسب خود را پیدا کرد؟

شما می توانید با مراجعه به سایت fipiran.com لیست صندوق های قابل معامله را مشاهده کنید تا با بررسی اطلاعات هرصندوق و سبک سنگین کردن شرایط خود بهترین تصمیم را بگیرید.

 

چگونه می توان سهم ای تی اف (ETF) را خریداری کرد؟

پس از اینکه تصمیم گرفتید سهم کدام صندوق را خریداری کنید با دردست داشتن مدارک مورد نیاز که از طریق وبسایت اطلاع رسانی می‌شود به یکی از شعب پذیره نویسی مراجعه کنید. این شعب نیز از طریق سایت هر صندوق مشخص است که یا از طریق شعب بانک و یا کارگزاری های مربوطه انجام می‌شود. فراموش نکنید مدارک شناسایی اعم از کارت ملی و شناسامه را همراه داشته باشید.

متناسب با سهمی که خواهان خریداری آن هستید به شماره حسابی که از طریق شعب پذیره نویسی در اختیارتان قرار می‌دهد باید مبلغی را واریز کنید. سپس پس از تکمیل چند فرم می‌توانید مدارک خود را تحویل بگیرید.

 

چه قدر سهام بخریم؟

این سوال کاملا بستگی به نوع سرمایه گذاری‌های خودتان دارد. اگر با ساز و کار بورس اشنایی ندارید و دنبال راهی برای ورود به این بازار جذاب می‌گردید سرمایه گذاری در این صندوق ها می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد. بسیاری از سرمایه داران حرفه‌ای بورس نیز مقداری از سرمایه‌ی خود را صرف خرید سهم صندوق قابل معامله می‌کنند. در هر حال یکی از راه‌های کم کردن ریسک سرمایه گذاری های مختلف ایجاد تنوع در سبد سرمایه گذاری است. بنابراین به این نوع از سرمایه گذاری می‌توانید به چشم تنوع بخشیدن به پرتفلیو خود نگاه کنید. در هر حال فراموش نکنید صندوق هایی که عرضه اولیه می‌شوند معمولا بهترین انتخاب هستند چرا که بیشترین سود را طی 3 تا 5 سال اولیه دارند.

 

می‌توانید برای آگاهی از آخرین اخبار طلا و سکه و نیز مشاهده ی جدیدترین مقاله ها، به طلای اب شده مراجعه نمایید.

 

1398/11/18,7:43:00 | Talaabshode

دیدگاه خود را به اشتراک بگزارید :

0 / 30